Napisany 02 listopad 2009 - 18:39
nie możliwe czy w specyfikacji PCM2704 nie ma wbydowanego wzmacniacza 10mv bo pcm2705 ma napewno,być może się pomyliłem,ale jeśli tak to podpinanie samych słuchawek prosto pod karte nie nie wykorzysta mozliwośći karty nawet w 30% wzmacniacz to konieczność,jeśli natomiast macie możliwość dodania wyjścia spdif jest to bardzo przydatne poniewaz te układy z rodziny pcm mają świetnej jakośći wyjscia cyfrowe i w przyszłośći bedzie można je wykożystac do zewnętrznego daca.
Ja mam karte avt509 z układem pcm2906 na najlepszych podzespołach jakie tylko udało mi sie tam wcisnąć,min kondensatory wima,elna cerafine,nichicon mous,opamp AD8066,zasilanie z usb regulowane i przez stabilizatory wysokiej niskoszómne TPS, naprawde czesci odgrywaja kolosalna zmiane na lepsze,na początku miałem zrobioną na zwykłych czesciach aby przekonać się czy to zadziała,ale grało tak samo jak zintegrowana,po wielu próbach z różnymi kondensatorami różnych firm doszedłem do świetnej jakosći jaką można uzyskać z takiej małej konstrukcjii,jakość porównywalna na poziomie rio karmy z przewagą dynamiki oraz precyzji dla PCM.
Niestety opamp działa w niej jako filtr dolnoprzepustowy i podłączenie pod karte samych słuchawek daje bardzo słaby dzwięk,ale pod wzmacniaczem jest bardzo bardzo dobrze.
HD520,,cresyn od irivera.
Wzmacniacz diy-TPA6120,karta diy-PCM2706
chumi amp-diy,2xWM8740-diy
miałem:Iriver ifp795,ifp180,T20,ipod nano 1Gn,---vtec Pro39 2Gb,rio karma.vibez12GB.