Skocz do zawartości


Zdjęcie

Do czego konwertowac muzyke z pc na plyty


  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1 crasch

crasch

    zaawansowany

  • Zarejestrowany
  • PipPipPipPip
  • 315 posty/ów
  • Gender:Male

  • odtwarzacz - Samsung S8500
  • słuchawki - AKG K520/EB950

Napisany 10 lipiec 2009 - 15:01

Jak konwertowac, nagrywac na plyty dvd muzyke z mp3, flacow z hdd zeby sluchac na http://www.audioswia...16fea97420cd885

#2 domzz

domzz

    najmniej zaawansowany ze wszystkich

  • Bywalec
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1051 posty/ów
  • Gender:Male
  • Location:Katowice
  • Interests:C64

Napisany 10 lipiec 2009 - 20:14

Jeśli chcesz na DVD-Audio to na tym nie odtworzysz. Musiałbyś wydać kilka tysięcy więcej. W tym przypadku tylko CD-Audio.
Prawie każdy program do nagrywania ma taką funkcję, do tego potrzebujesz lepszych płyt. Programy: Nero, BurnXP i wiele innych.
Jeśli chcesz odtwarzać formaty, którye wymieniłess z płytki (nagrane po prostu jako mp3, wma itd..) to musisz najpierw je skonwertować np. flac'a, ape itd., do mp3 lub wma, bo tylko te formaty czyta ten Pianocraft.

DAP: iRiver H320 CFmod 64Gb
DAC: Asus Xonar Essence ST Corvus5 mod, HRT Music Streamer II+
AMP: Rapture v1.x, , Cubeaudio Fury OTL ,

PHONES: Vintage Sennheiser Squad, Technics RP-F30, Grado RS-1i
BYŁO kiedyś wspaniale: Technics RP-HT700, Elektronika TDS-5, Technics RP-FT30, Audio Technica ATH-W5000, Beyerdynamic DT880 Pro, Superlux HD668B, CAL!@Van Damme Studio Blue Cable, , Sony MDR EX-85, KPP
,Audio Technica ATH-M50, Sennheiser HD380 pro, GRADO SR80, Pionieer Monitor se-M10R, Sennheiser HD595, IPod Touch 2G 16GB, Vtec Pro V39 8GB(dead), Sony NW-A808, Sony S639F, Black Pearl
 
Komentarze

 


#3 crasch

crasch

    zaawansowany

  • Zarejestrowany
  • PipPipPipPip
  • 315 posty/ów
  • Gender:Male

  • odtwarzacz - Samsung S8500
  • słuchawki - AKG K520/EB950

Napisany 10 lipiec 2009 - 20:50

CYTAT(domzz @ 10.07.2009, 21:14) <{POST_SNAPBACK}>
Jeśli chcesz na DVD-Audio to na tym nie odtworzysz. Musiałbyś wydać kilka tysięcy więcej. W tym przypadku tylko CD-Audio.
Prawie każdy program do nagrywania ma taką funkcję, do tego potrzebujesz lepszych płyt. Programy: Nero, BurnXP i wiele innych.
Jeśli chcesz odtwarzać formaty, którye wymieniłess z płytki (nagrane po prostu jako mp3, wma itd..) to musisz najpierw je skonwertować np. flac'a, ape itd., do mp3 lub wma, bo tylko te formaty czyta ten Pianocraft.



Ale jak nagrywajac, konwertujac uzyskam najlepsza jakosc?
No ale chyba moge uzywac do tego plyt dvd, przeca to posiada dvd player

#4 ogorek

ogorek

    super wymiatacz

  • Zasłużony
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2822 posty/ów
  • Gender:Male
  • Location:Warszawa-WESOŁA

Napisany 10 lipiec 2009 - 21:08

CYTAT(domzz @ 10.07.2009, 21:14) <{POST_SNAPBACK}>
Jeśli chcesz na DVD-Audio to na tym nie odtworzysz. Musiałbyś wydać kilka tysięcy więcej. W tym przypadku tylko CD-Audio.
Prawie każdy program do nagrywania ma taką funkcję, do tego potrzebujesz lepszych płyt. Programy: Nero, BurnXP i wiele innych.
Jeśli chcesz odtwarzać formaty, którye wymieniłess z płytki (nagrane po prostu jako mp3, wma itd..) to musisz najpierw je skonwertować np. flac'a, ape itd., do mp3 lub wma, bo tylko te formaty czyta ten Pianocraft.


Ja bym spróbował zrobić DVD 'z danymi' i skopiować pliki MP3, WAW na takie DVD ...

Takowe pliki odtwarza ten piano ...

Czyli nie tworzyc płyt audio (o to chodzilo Dommz-owi) tylko płyty z danymi. Do tego nic nie trzeba konwertowac

Ew. przerobić mp3 i WaW na CD-Audio. To potrafią różne programy (łącznie z Nero). Na jakości nie zyskasz.

Nie da się uzyskać lepiej ze skompresowanej muzyki. Można tylko gorzej jak ją skompresujesz znowu stratnie
Mam:
Odtwarzacze: iRiver T20 FM, RIO KARMA 20 GB
Słuchawki: Sennheiser: MX-500, PX100, HD595, T90, AKG K701, T90, CAL!, KOSS KSC55 (neckbandy) powered by "znajomy optyk"
Stacjonarny: CD->Vincent S1.1; HEED OBELISK amp, mDAC, AUDIONEMESIS VLE, HiFace EVO

#5 crasch

crasch

    zaawansowany

  • Zarejestrowany
  • PipPipPipPip
  • 315 posty/ów
  • Gender:Male

  • odtwarzacz - Samsung S8500
  • słuchawki - AKG K520/EB950

Napisany 16 lipiec 2009 - 17:25

Witam. mam album w 2 plikach, .cue i .ape
Jak skonwertowac .ape do flaca przy uzyciu foobara?
zainstalowalem ta wtyczne, ustawiam stopien konwersji daje ok i jest napisane: please locate flac.exe i typy pliku commandline encoder i jak wkazuje folder foobara nic takiego nie wykrywa

Jak to zrobic?
a moze jest jakis inny program do konwersji bo musze te pliki .ape nagrac jako audio-cd

#6 Glymbol

Glymbol

    zaawansowany

  • Zarejestrowany
  • PipPipPipPip
  • 447 posty/ów
  • Gender:Male

Napisany 16 lipiec 2009 - 21:17

Foobar2000 prosi o podanie ścieżki do pliku enkodera flac.exe. Możesz go znaleźć np. tu: http://flac.sourcefo...t/download.html . Dla Windows ściągasz "FLAC for Windows with installer", instalujesz i w folderze programu znajdziesz plik flac.exe.

#7 krecik

krecik

    rewolucjonista-recydywista

  • Weteran
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3937 posty/ów
  • Gender:Male
  • Location:Warszawa
  • Interests:tylko dziwki, wino i pianino.
  • testuję - Gin z piwem
  • chcę - podwyżkę w pracy

Napisany 17 lipiec 2009 - 12:03

ja bym uzyl softu o nazwie: burrrn
po prostu najprosciej i najlepiej
pozdrawiam,
krecik

Sennheiser mx-550, mx-400, Sennheiser hd-202, AKG K 26P, Koss UR5, Thomson HED341, Philips SHE785,
Sony MDR-E818LP, Panasonic RP-HS45, Creative EP-630, Philips SHP 8900, Sennheiser PX100, TDK BP100, Koss Porta Pro, AKG K581DJ, Philips SHC8545 (wireless), Panasonic RP-HG11E-S, Panasonic RP-HNJ300,
panasonic rp- hje120, Creative Aurvana Live!, Creative Zen Aurvana (IEM), Sony EX-82,

Sennheiser HD-448, Shure SHR 440, Panasonic RP-HJE120E-K, Philips SHP 5401, SuperLux 668B, Beyerdynamic DTX300p, Philips SHO 4200BB/10 The Bend Oneill

--
Sony NWZ-S639F, Sandisk sansa clip 2GB FM, MPIO ML-100, Pentagram Vanquish Volt, CLIP+ 8GB
IFP 799
Trekstor Vibez 8GB[b]†

#8 MEIZU

MEIZU

    zaawansowany

  • Zarejestrowany
  • PipPipPipPip
  • 215 posty/ów
  • Gender:Male
  • Location:Czarnków
  • Interests:MP3, GSM, muzyka metalowa/prog. rock, komputery, keyboard

Napisany 17 lipiec 2009 - 15:45

lub EAC jest super - nagrywane płytki do audio brzmią najlepiej smile.gif
MAM:Meizu m6 4gb Koss porta pro Vedia srs200 meizu mdock

Miałem no-name + słuchawki no-name, EP-630 stocki od MEIZU (PT850) - uwalone w czasie transportu z serwisu


Język polska bardzo prosta

#9 ~Jacques La Fey~

~Jacques La Fey~
  • Gość

Napisany 19 lipiec 2009 - 20:43

Nic nie zmieniaj w plikach - jedynie tagi i uporządkuj nazwy itd, nagraj jako data.

#10 crasch

crasch

    zaawansowany

  • Zarejestrowany
  • PipPipPipPip
  • 315 posty/ów
  • Gender:Male

  • odtwarzacz - Samsung S8500
  • słuchawki - AKG K520/EB950

Napisany 21 lipiec 2009 - 11:35

mam plytke w plikach .cue i .bin
W nero nie idzie zaladowac tego, w foobarze jak daje .cue Unable to open item for playback (Error parsing cuesheet: expected WAVE, MP3 or AIFF, got : "BINARY" (line 1)):
"E:\BS paranoid\Nile - In Their Darkened Shrines [2002][.bin]\Nile - In Their Darkened Shrines.cue"
taki blad jest

w medieval cue splitter tez nie moge tego podzielic

Jak mam to nagrac jako audioCD?

#11 crasch

crasch

    zaawansowany

  • Zarejestrowany
  • PipPipPipPip
  • 315 posty/ów
  • Gender:Male

  • odtwarzacz - Samsung S8500
  • słuchawki - AKG K520/EB950

Napisany 29 lipiec 2009 - 16:01

Da sie nagrywac flaci do formatu DVD-Audio?
Jakim softem najlepiej to robic?

#12 ~Jacques La Fey~

~Jacques La Fey~
  • Gość

Napisany 02 sierpień 2009 - 10:06

Może Nero 9 ..., nie wiem po co tak kombinujesz ...

Najłatwiej jeżeli nie chce lądować FLAC (Nero chyba tylko MP3, WMA i WAV obsługuje) prze konwertuj FLAC do WAV i je wrzucaj - jeżeli chcesz użyć CUE, zmień w niej rozszerzenia plików na takie, jakie mają pliki do niego przypisane.





Przełącz shoutbox Shoutbox Open the Shoutbox in a popup

Na Shoutboxie obowiązuje całkowity zakaz rozpoczynania rozmów, tylko i wyłącznie w celu uzyskania informacji "Co Kupić", "Lepsze to czy tamto". Nie stosowanie się do tej zasady, skutkuje natychmiastowym banem. Zainteresowanych zakupem zapraszamy do działu co kupić lub do kontaktu z najbliższym sklepem mp3store
@  Arthass : (25 luty 2017 - 04:12) czasem się przydaje, jest bardziej kompaktowa
@  Arthass : (25 luty 2017 - 04:12) taka paskowa forma wykresu kołowego
@  Arthass : (25 luty 2017 - 04:11) btw możecie polecić jakiś programik do robienie prościutkich wykresów? kołowe, słupkowe, czy jakby to określić... paskowe? w sensie jest pasek obrazujący 100%, podzielony wewnętrznie na kilka części obrazujących udział danej substancji w całości
@  Arthass : (25 luty 2017 - 01:03) podobnie produkty cyklizacji i polimeryzacji, z tego co kojarzę około 180 stopni
@  Arthass : (25 luty 2017 - 01:01) np. akrylamid tworzy się dopiero od 130 stopni celsjusza
@  Arthass : (25 luty 2017 - 01:01) ciekawe są garnki do "kąpieli wodnej", gdzie są podwójne ścianki a między nimi woda - to gwarantuje że wewnętrzna powłoka nie nagrzeje się powyżej 100 stopni, więc i wiele substancji szkodliwych się nie wytworzy4
@  Sound John : (25 luty 2017 - 00:50) rzadko*
@  Sound John : (25 luty 2017 - 00:50) @Arthass ja zazwyczaj duszę na wodzie, smażę na oliwie(lubie ten zapach) żadko teraz piekę.

Najczęściej mikrofala,
@  Sound John : (25 luty 2017 - 00:48) Pomyiliłem panów ze sobą :)
@  Arthass : (25 luty 2017 - 00:37) to tak jak zastanawianie się czy smażenie na patelni teflonowej jest zdrowsze od aluminiowej, jeśli w każdym wypadku i tak mamy do czynienia z dziesiątkami o niebo groźniejszych substancji powstających na skutek samego smażenia
@  Arthass : (25 luty 2017 - 00:36) więc po co mi się zastanawiać nad tym z czego produkują Colę skoro dla mnie mogłaby nie istnieć
@  Arthass : (25 luty 2017 - 00:35) w ogóle dla mnie nie GMO w składzie Coli nie ma żadnego znaczenia, bo jest wiele istotniejszych powodów dla których tego syfu do ust nie wezmę :D nawet jeśli robiliby to na "ekologicznym cukrze"
@  Arthass : (25 luty 2017 - 00:33) kurna ten nietypowy layout klawiatury mnie dobija na lapku
@  Arthass : (25 luty 2017 - 00:33) ta dyskusja jest bez sensu, jak dotąd żadnych argumentów kolega do dostarczył na potwierdzenie swojego zdania, rzucanie tylko jakimiś luźnymi spostrzeżeniami typu mnie się tak wydaje, jakieś przykłady "afer" typu nalepki na coli - ale co to ma do tematu uzasadnienia szkodliwości?
@  Robsonek : (25 luty 2017 - 00:32) na co odpowiadałem "owszem, ale rasowa, bo z ogonem z przodu" :D
@  Robsonek : (25 luty 2017 - 00:32) np często dziewczyny do mnie mówiły "ty świnio" :D
@  Robsonek : (25 luty 2017 - 00:31) @kopec23 bo świnie ewoluują :D
@  Sound John : (25 luty 2017 - 00:30) Paczcie boi się zjeść, a organu że świni wszepionego w nasz organizm.juz nie
@  kopec23 : (25 luty 2017 - 00:29) A obecne świnie to też w sumie nie są podobne do tych sprzed 10 lat, bo na tym polega postęp hodowlany
@  kopec23 : (25 luty 2017 - 00:28) Kmtiptop u nas też hoduje się świnie GMO, ba! Jest na to spory grant, ale są to zwierzęta, które mają służyć do przeszczepów
@  Arthass : (25 luty 2017 - 00:27) a i tak w przyszłości będziemy jedli chrząszcze i koniki polne, bo to wydajniejsze źródło spożywcze, szczególnie pod względem białka
@  Arthass : (25 luty 2017 - 00:25) zbierajcie panowie hajs, sprzedawajcie słuchawki, trzeba zapełnić kieszenie naszym "zbawcom" ratujących nas od Monsanto
@  Sound John : (25 luty 2017 - 00:24) O jakiś fajny moderator xD
@  Arthass : (25 luty 2017 - 00:24) a tymczasem powstaje kolejny sklep "zdrowa żywność", który będzie nam wpychał kurczaka za 5x wyższą cenę niż regularna
@  Robsonek : (25 luty 2017 - 00:23) "ty uważasz się za toruńczyka, gnoju zboczony? precz!" haha :D
@  Arthass : (25 luty 2017 - 00:23) @kmtiptop dobrze, mamy zapewnienie kmtiptop z mp3store
@  Sound John : (25 luty 2017 - 00:22) @kmtiptop czekam aż będzie w sprzedaży u nas. Mniejsze zużycie antybiotyków, więc koszt produkcji będzie tańszy oraz będzie zdrowiej.
@  Robsonek : (25 luty 2017 - 00:22) gdzie tam, androidowe ;) na rm to zbanowali mnie przy samym zakładaniu konta jak tylko nick wpisałem :D
@  Arthass : (25 luty 2017 - 00:22) to się nazywa wybiórcza moralność i w polskim prawie jest bardzo powszechna
@  kmtiptop : (25 luty 2017 - 00:22) zapewniam was ze nikt z władz monstanto nie tknie patykiem produkowanej przez siebie zywnosci
@  Arthass : (25 luty 2017 - 00:21) dalej nie wyjaśniłeś dlaczego GMO jest szkodliwe dla zdrowia
@  Sound John : (25 luty 2017 - 00:21) Nie rozliczają mnie czy prowadzę zbilansowaną dietę czy codziennie wpieprzam fastfoody popijając kolą zagryzając pół kilo chipsów. A będą decydować czy wolno mi GMO :D
@  Arthass : (25 luty 2017 - 00:21) no i co z tego? tak jak pisałem, brokuł to GMO z rodziny kapustnych, a jest uważany za jedno z najzdrowszych warzyw
@  kmtiptop : (25 luty 2017 - 00:19) czy wiecie ze w usa sa już w chodowli genetycznie modyfikowane swinie i losos , sprawdzcie to i smacznego
@  Arthass : (25 luty 2017 - 00:19) to jest komiczne, jest powszechnie przyzwolenie na używki takie jak alkohol, papierosy, kofeina (napoje energetyczne), a boją się GMO
@  Sound John : (25 luty 2017 - 00:18) @Robsonek a co to za forum? Na radio maryje wchodzisz?
@  Sound John : (25 luty 2017 - 00:17) Ach ta tyrania większości.
@  Robsonek : (25 luty 2017 - 00:17) na jednym z for napisałem "kurde" - od razu 2 powiadomienia - cenzura i edycja mojego posta jako [ciach] - co za dekle :D
@  Sound John : (25 luty 2017 - 00:17) A dlaczego zaraz zakaz? Ja liczę się z konsekwencjami przeciwników GMO i chce to jeść. Ciekawe co by zrobili gdyby inna partia dorwała się do władzy i jedyną legalną żywnością byłaby ta modyfikowana genetycznie.
@  Arthass : (25 luty 2017 - 00:16) a sklepy ze "zdrowa żywnością" rozrastają się w sieci, bo 5% społeczeństwa zgłasza na to zapotrzebowanie :D
@  Sound John : (25 luty 2017 - 00:15) Smalec kupuje sklepowy, ale jemu nie przetłumaczysz.
@  Arthass : (25 luty 2017 - 00:14) @kmtiptop tak, i dyskusja w rządzie o zakazie GMO w Polsce - rząd się zapewne zajmuje sprawami, które ekscytują 5% naszego społeczeństwa...
@  Sound John : (25 luty 2017 - 00:13) Ramę to mój kiedyś dziadek jadł na problemy z sercem.......
@  Arthass : (25 luty 2017 - 00:13) nikt z nich nie kłamie, więc nie można ich pociągnąć do odpowiedzialności karnej, oni tylko żerują na niewiedzy i ignorancji ludzi
@  kmtiptop : (25 luty 2017 - 00:13) @kopec23 mysle ze 90% ludzie nie reaguje na gmo, czego dowodem jest ta dyskusja:) dobranoc!
@  Arthass : (25 luty 2017 - 00:12) przecież Ramę - tłuszcz utwardzony - reklamują jako produkt bez konserwantów...
@  Sound John : (25 luty 2017 - 00:12) XD
@  Arthass : (25 luty 2017 - 00:11) sery bezglutenowe, frytki bezlaktozowe... czemu nie?
@  Sound John : (25 luty 2017 - 00:11) Gdyby jakimś cudem obeszli unijne przepisy i niepasteryzowali by mleka, to byłyby przesłanki za kupnem takiego mleka. I odradzam używanie napoju mlecznego UHT.
@  kopec23 : (25 luty 2017 - 00:10) Straszne jest to, że ludzie to łykają bez zastanowienia, a słysząc "GMO" przed oczami widzą chyba wszystkie możliwe plagi...