Skocz do zawartości


Zdjęcie

Program dostosowywujący głośniki 5.1 do PC


  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 katharina19

katharina19

    początkujący

  • Zarejestrowany
  • Pip
  • 7 posty/ów

Napisany 13 kwiecień 2009 - 16:51

Tak jak w temacie. Słyszałam, że są programy które pomagają dostosować granie danych dźwięków w systemie głośników 5.1.
Mam głośniki tracer Macarena 5 + subufer, jest tak, że jedne grają ciszej, jedne głośniej. Chciałam sobie to dostosować.
W moich sterownikach jest opcja dostosowywania i jak daję żeby z każdego głośnika odegrało muzykę po kolei to z 3 nie chce odgrywać a jak puszczam z Winampa wszystkie grają, proszę o poradę i pomoc.

Pozdrawiam smile.gif


#2 ov_Darkness

ov_Darkness

    Straszny Wujek

  • Bywalec
  • PipPipPipPipPip
  • 735 posty/ów
  • Gender:Male
  • Location:Warszawa
  • Interests:audio, DIY, IT, biologia ewolucyjna, paleoteriologia

  • odtwarzacz - Galaxy S6
  • słuchawki - UE Triple.Fi 10

Napisany 13 kwiecień 2009 - 17:20

Chcesz powiedzieć, ze masz wątpliwości przy płycie główne obsługujacej jack sensing?!
jak klikniesz sobie strzałkę na obrazku pokoju, to powinny Ci zagrać głośniki w kolejności takiej, jak są podświetlane na obrazku. Jak zagrają, to jest dobrze. Jak nie zagraj, to kombinuj. Możliwości masz tylko kilka.
Jeszcze jedna dobra rada: RTFM.
To czego nie znajdziesz w instrukcji, a pomaga:
Zainstaluj najnowszy sterownik audio do Twojego modelu płyty.
Wywal WSZYSTKIE kodeki, jakie masz zainstalowane (wszytkie divx, xvid, itp.)
Ściągnij i zainstaluj Klite Codec Pack w wersji Full. Powinno wszzystko działać.

Now:Galaxy S6, FIIO E10, UE TripleFI.

Past:HTC ONEMotorola RAZR, Rio Carbon 5b, Samsung S8500, Sansa e140; Sansa E260 V1 w/RB; YP=Z5 (broken), YP-Z5 2GB (stolen), Monolith Mx7050 512MB, K81DJ RP-HG20, SHE9850, SHE9700, HTC HD2(Froyo NAND), --

 

Jeśli opisujesz bas to pisz bas, bo bassa to ja znam ale wielkogębowego inaczej zwanego okonio-pstragiem, to nie forum wędkarskie.

---Nie jestem głuchy - mam uszy, które trudno napędzić.

 


#3 Pytak

Pytak

    klikacz

  • Zarejestrowany
  • PipPip
  • 67 posty/ów
  • Gender:Male
  • Location:Poznań

  • odtwarzacz - Meizu M6 SP 4GB
  • słuchawki - Fischer Eterna

Napisany 13 kwiecień 2009 - 17:25

Masz wszędzie w Realteku ustawione wyjście na przedni kanał stereo, kilknij na ikonkę głośników obok portów i ustaw tam odpowiednio wyjście na głośnik tylny i centralny/subwoofer. (dopiero potem spróbuj porad kolegi wyżej, wyprzedził mnie)

Meizu M6 SP 4GB Black (2007)
Fischer Audio Eterna (2012) | Brainwavz M2 (2011-2012) | Creative EP-630 (2007-2011)


#4 ov_Darkness

ov_Darkness

    Straszny Wujek

  • Bywalec
  • PipPipPipPipPip
  • 735 posty/ów
  • Gender:Male
  • Location:Warszawa
  • Interests:audio, DIY, IT, biologia ewolucyjna, paleoteriologia

  • odtwarzacz - Galaxy S6
  • słuchawki - UE Triple.Fi 10

Napisany 13 kwiecień 2009 - 17:31

O cholera... nie wiedziałem ,że się tak da... O_o
Katharina19: na poważnie: jeśli Ci się coś takiego udało zrobić, to nie kombinuj sama. Poproś brata, tatę, chłopaka, siostrę mamę, kogokolwiek...
Absolutny no offence, ale są osoby, które po prostu mają antytalent techniczny... Znam osobiście kilka takich.
(wyjaśnienie:sterownik daje i możliwość autmoatycznego lub ręcznego przypisania kanałów audio do konkretnych gniazd. Powinno działać automatycznie, Ty ustawiłaś wszystkie 3 gniazda w przednie stereo. Nie musisz przestawiać wszystkich wtyczek, wystarczy, że zmienisz obrazki przy gniazdach w sterowniku.)

Now:Galaxy S6, FIIO E10, UE TripleFI.

Past:HTC ONEMotorola RAZR, Rio Carbon 5b, Samsung S8500, Sansa e140; Sansa E260 V1 w/RB; YP=Z5 (broken), YP-Z5 2GB (stolen), Monolith Mx7050 512MB, K81DJ RP-HG20, SHE9850, SHE9700, HTC HD2(Froyo NAND), --

 

Jeśli opisujesz bas to pisz bas, bo bassa to ja znam ale wielkogębowego inaczej zwanego okonio-pstragiem, to nie forum wędkarskie.

---Nie jestem głuchy - mam uszy, które trudno napędzić.

 


#5 Pytak

Pytak

    klikacz

  • Zarejestrowany
  • PipPip
  • 67 posty/ów
  • Gender:Male
  • Location:Poznań

  • odtwarzacz - Meizu M6 SP 4GB
  • słuchawki - Fischer Eterna

Napisany 13 kwiecień 2009 - 17:33

Ewentualnie mógł je wszystkie po prostu źle wykryć, u mnie Realtek domyślnie wykrywał Meizu M6 podłączonego do line-in jako wyjście subwoofera...

Meizu M6 SP 4GB Black (2007)
Fischer Audio Eterna (2012) | Brainwavz M2 (2011-2012) | Creative EP-630 (2007-2011)


#6 katharina19

katharina19

    początkujący

  • Zarejestrowany
  • Pip
  • 7 posty/ów

Napisany 13 kwiecień 2009 - 17:37

Spokojnie, ja się nie obrażę za takie hasła:). Natomiast wydaje mi się, że jestem na tyle kompetentna, żeby to podłączyć. Z tyłu mam kable zielony FR FL/STEREO, czarny RR/RL, łososiowy/pomarańczowy SW/C.
W komputerze mam aż 6 portów, z czego na 3 są emblematy głośników i do nich podłączyłam analogicznie kolorami- więc nie rozumiem jak inaczej to zrobić.

#7 Pytak

Pytak

    klikacz

  • Zarejestrowany
  • PipPip
  • 67 posty/ów
  • Gender:Male
  • Location:Poznań

  • odtwarzacz - Meizu M6 SP 4GB
  • słuchawki - Fischer Eterna

Napisany 13 kwiecień 2009 - 17:39

Podłączenie jest jak najbardziej ok, odpal po prostu tą aplikację której zrobiłaś screena i ustaw w niej głośniki tak jak mówiłem.

Meizu M6 SP 4GB Black (2007)
Fischer Audio Eterna (2012) | Brainwavz M2 (2011-2012) | Creative EP-630 (2007-2011)


#8 katharina19

katharina19

    początkujący

  • Zarejestrowany
  • Pip
  • 7 posty/ów

Napisany 13 kwiecień 2009 - 17:40

Tak zrobiłam- moj [trywialny] problem polegał tylko na zaznaczeniu "przedni"/"tylni"/"subwoofer".
Ślicznie dziękuje za tak pilną i kulturalną poradę!

#9 Pytak

Pytak

    klikacz

  • Zarejestrowany
  • PipPip
  • 67 posty/ów
  • Gender:Male
  • Location:Poznań

  • odtwarzacz - Meizu M6 SP 4GB
  • słuchawki - Fischer Eterna

Napisany 13 kwiecień 2009 - 17:43

Nie ma problemu, pozdrawiam smile.gif
btw pytania problemy gg 6495476, chyba że spodobało ci się tutaj na forum

Meizu M6 SP 4GB Black (2007)
Fischer Audio Eterna (2012) | Brainwavz M2 (2011-2012) | Creative EP-630 (2007-2011)






Przełącz shoutbox Shoutbox Open the Shoutbox in a popup

Na Shoutboxie obowiązuje całkowity zakaz rozpoczynania rozmów, tylko i wyłącznie w celu uzyskania informacji "Co Kupić", "Lepsze to czy tamto". Nie stosowanie się do tej zasady, skutkuje natychmiastowym banem. Zainteresowanych zakupem zapraszamy do działu co kupić lub do kontaktu z najbliższym sklepem mp3store
@  Tux : (09 grudzień 2016 - 08:37) Niech go stąd weźmie :woot:
@  Tux : (09 grudzień 2016 - 08:37) Nie bawię się, gdzie jest cholera?
@  Tux : (09 grudzień 2016 - 08:37) Ale to jakieś oszustwo, bo znowu będzie mógł napisać coś głupiego na sb :/
@  Tux : (09 grudzień 2016 - 08:36) Lol, numerek Arthassowi zmalał :D
@  Tux : (09 grudzień 2016 - 08:35) A jednak system rządzi robsonkiem
@  Tux : (09 grudzień 2016 - 08:35) Witajcie!
@  Ugz : (09 grudzień 2016 - 07:58) @Kubasz Witam :)
@  Kubasz : (09 grudzień 2016 - 07:47) dobry
@  Ugz : (09 grudzień 2016 - 03:44) Poczuem się jak bot teraz, sam na forumku :o
@  Ugz : (09 grudzień 2016 - 00:17) @Robsonek niby tak, ale nie podobaju mi się. A dwa diesel pod moją nogą raczej nie wytrzyma za długo :(
@  Robsonek : (09 grudzień 2016 - 00:16) wbrew pozorom to bardzo dobre i tanie w utrzymaniu auto a silnik kręci setki tysięcy km :D
@  Ugz : (08 grudzień 2016 - 23:59) nawet jeśli miało by to być 1.9 TDI xD
@  Ugz : (08 grudzień 2016 - 23:58) hehe, no cóż. Nie wiem czy dla siebie kupił bym passeratti
@  Robsonek : (08 grudzień 2016 - 23:57) no proszę Mirku :D
@  Szatynbury : (08 grudzień 2016 - 23:50) Kupjąc pastucha w TDIku miałem okazję poczuć się jak Janusz :D
@  Szatynbury : (08 grudzień 2016 - 23:47) Jeszcze 1000 zdjął z ceny, drugi komplet kół dał
@  Szatynbury : (08 grudzień 2016 - 23:46) https://www.olx.pl/o...html#f955bf42bf
@  Szatynbury : (08 grudzień 2016 - 23:46) Kupiliśy z ojcem pastucha dla niego :D
@  Robsonek : (08 grudzień 2016 - 23:39) siedzę i patrzę na niebo w Skyrim teraz, piękne :D
@  Ugz : (08 grudzień 2016 - 23:26) @rfzb no w to na bank uwierzę i cena 200$ wydaje się promocyjna, przy cenach kremacji trumien etc
@  Ugz : (08 grudzień 2016 - 23:25) jak tylko uda mi się pierw dzieci spłodzić, a póxniej moim dzieciom uda się dla mnie wnuki zmajstrować xD
@  Ugz : (08 grudzień 2016 - 23:25) @Robsonek ok, to mam inny pomysł. Zostaniesz ich chrzestnym xDD
@  rfzb : (08 grudzień 2016 - 23:24) Robsonek miał na myśli, że do 2175 odlecisz przez komin.
@  Robsonek : (08 grudzień 2016 - 23:24) a jak jeszcze nie mogą, to dziadzia niech zapłaci :D
@  Robsonek : (08 grudzień 2016 - 23:23) nie, jak one będą chciały polatać, to też muszą mi wpłacić :D
@  Ugz : (08 grudzień 2016 - 23:20) @Robsonek szansę na dożycie do 2175 mam marne, ale czy to spaduje na moje wnuki w razie w?
@  Robsonek : (08 grudzień 2016 - 23:18) tak, ja przyjmuję jakby co, wpisowe tylko 200$ i masz gwarantowane, że do 2175 roku odlecisz :D
@  Ugz : (08 grudzień 2016 - 23:06) Też bym se tak polatał, są na to jakieś zapisy już może?
@  Robsonek : (08 grudzień 2016 - 23:02) ooo, latajooo w kosmosach na żywo  https://www.youtube....h?v=SF7FUU7CThs
:o
@  Robsonek : (08 grudzień 2016 - 23:02) hugo wie :D albo Zezowaty :D
@  Ugz : (08 grudzień 2016 - 22:57) A gdzie można znaleść tą wersję super tuxa którą tak szybko wycofali bo wywoływała padaczkę.Tą gdzie były te mapy z wiosennej edycji tak jakby a nie że sam śnieg?
@  Robsonek : (08 grudzień 2016 - 22:54) szkoda trochę, bo chciałem w Super Tuxa pograć na linuksie :D
@  Robsonek : (08 grudzień 2016 - 22:53) nie ma czasu na ******ły z jakimiś frajerskimi partycjami ext4 ext2 i jeszcze pindziesiont tysińcy innych :D
@  Ugz : (08 grudzień 2016 - 22:47) @Robsonek tak trzymaj, trzeba być samcem alfa w swoim domu xD
@  Robsonek : (08 grudzień 2016 - 22:43) to ja jest administratorem swojego pc a nie jakiś mint :D
@  Robsonek : (08 grudzień 2016 - 22:42) systemik* :P
@  Robsonek : (08 grudzień 2016 - 22:42) nie będzie jakiś systemi mną rządził :D
@  Robsonek : (08 grudzień 2016 - 22:42) dobra, usunąłem cały wszystko łącznie z mintem z dysku :D
@  Oskar2905 : (08 grudzień 2016 - 22:38) ;)
@  Oskar2905 : (08 grudzień 2016 - 22:38) mnie zachęca szybkością działania
@  Ugz : (08 grudzień 2016 - 22:33) od dawna kusi mnie jakiś streamer, a to na początek zabawy może by mi wystarczyło :)
@  Ugz : (08 grudzień 2016 - 22:32) @Oskar2905 ja też to wiem, zastanawia mnie jak wygląda to w praktyce
@  Oskar2905 : (08 grudzień 2016 - 22:31) @Ugz nie ale wiem że się da
@  Ugz : (08 grudzień 2016 - 22:26) A korzystał tu ktoś kiedyś z mpd pod pingwinem?
@  Oskar2905 : (08 grudzień 2016 - 22:25) @Tux trzymaj się pingwin :)
@  Robsonek : (08 grudzień 2016 - 22:21) tylko grub jeden jest
@  Ugz : (08 grudzień 2016 - 22:21) @Tux 3m się ;)
@  Robsonek : (08 grudzień 2016 - 22:20) ok, thnx za pomoc :D
@  Tux : (08 grudzień 2016 - 22:18) @Robsonek: z pamięci nie chcę tak wszystkiego opowiadać, żeby nie skłamać, więc sam też bym siedział nad forum i dokumentacją
Dobra ziomale, ja znikam.
@  Ugz : (08 grudzień 2016 - 22:18) pytanie czy jest to grub czy grub2. W pierwszym był plik konfiguracyjny tekstpwy, w drugim się to jakoś generowało z konsoli :/