Skocz do zawartości


Zdjęcie

Program dostosowywujący głośniki 5.1 do PC


  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 katharina19

katharina19

    początkujący

  • Zarejestrowany
  • Pip
  • 7 posty/ów

Napisany 13 kwiecień 2009 - 16:51

Tak jak w temacie. Słyszałam, że są programy które pomagają dostosować granie danych dźwięków w systemie głośników 5.1.
Mam głośniki tracer Macarena 5 + subufer, jest tak, że jedne grają ciszej, jedne głośniej. Chciałam sobie to dostosować.
W moich sterownikach jest opcja dostosowywania i jak daję żeby z każdego głośnika odegrało muzykę po kolei to z 3 nie chce odgrywać a jak puszczam z Winampa wszystkie grają, proszę o poradę i pomoc.

Pozdrawiam smile.gif


#2 ov_Darkness

ov_Darkness

    Straszny Wujek

  • Bywalec
  • PipPipPipPipPip
  • 733 posty/ów
  • Gender:Male
  • Location:Warszawa
  • Interests:audio, DIY, It, planowanie finansowe, biologia ewolucyjna, paleoteriologia

  • odtwarzacz - HTC One
  • słuchawki - TF10/K81DJ
  • chcę - ATH-M50

Napisany 13 kwiecień 2009 - 17:20

Chcesz powiedzieć, ze masz wątpliwości przy płycie główne obsługujacej jack sensing?!
jak klikniesz sobie strzałkę na obrazku pokoju, to powinny Ci zagrać głośniki w kolejności takiej, jak są podświetlane na obrazku. Jak zagrają, to jest dobrze. Jak nie zagraj, to kombinuj. Możliwości masz tylko kilka.
Jeszcze jedna dobra rada: RTFM.
To czego nie znajdziesz w instrukcji, a pomaga:
Zainstaluj najnowszy sterownik audio do Twojego modelu płyty.
Wywal WSZYSTKIE kodeki, jakie masz zainstalowane (wszytkie divx, xvid, itp.)
Ściągnij i zainstaluj Klite Codec Pack w wersji Full. Powinno wszzystko działać.

Now:, HTC One, DIY DAC(WM8742),, FIIO E10, AKG K81DJ recabled, UE TripleFI.

Past:Motorola RAZR, Rio Carbon 5b, Samsung S8500, Sansa e140; Sansa E260 V1 w/RB; YP=Z5 (broken), YP-Z5 2GB (stolen), Monolith Mx7050 512MB, RP-HG20, SHE9850, SHE9700, HTC HD2(Froyo NAND), --

 

Jeśli opisujesz bas to pisz bas, bo bassa to ja znam ale wielkogębowego inaczej zwanego okonio-pstragiem, to nie forum wędkarskie.

---Nie jestem głuchy - mam uszy, które trudno napędzić.Nie jestem bassheadem - lubię ciepłe, wyrównane i soczyste brzmienie.

 


#3 Pytak

Pytak

    klikacz

  • Zarejestrowany
  • PipPip
  • 67 posty/ów
  • Gender:Male
  • Location:Poznań

  • odtwarzacz - Meizu M6 SP 4GB
  • słuchawki - Fischer Eterna

Napisany 13 kwiecień 2009 - 17:25

Masz wszędzie w Realteku ustawione wyjście na przedni kanał stereo, kilknij na ikonkę głośników obok portów i ustaw tam odpowiednio wyjście na głośnik tylny i centralny/subwoofer. (dopiero potem spróbuj porad kolegi wyżej, wyprzedził mnie)

Meizu M6 SP 4GB Black (2007)
Fischer Audio Eterna (2012) | Brainwavz M2 (2011-2012) | Creative EP-630 (2007-2011)


#4 ov_Darkness

ov_Darkness

    Straszny Wujek

  • Bywalec
  • PipPipPipPipPip
  • 733 posty/ów
  • Gender:Male
  • Location:Warszawa
  • Interests:audio, DIY, It, planowanie finansowe, biologia ewolucyjna, paleoteriologia

  • odtwarzacz - HTC One
  • słuchawki - TF10/K81DJ
  • chcę - ATH-M50

Napisany 13 kwiecień 2009 - 17:31

O cholera... nie wiedziałem ,że się tak da... O_o
Katharina19: na poważnie: jeśli Ci się coś takiego udało zrobić, to nie kombinuj sama. Poproś brata, tatę, chłopaka, siostrę mamę, kogokolwiek...
Absolutny no offence, ale są osoby, które po prostu mają antytalent techniczny... Znam osobiście kilka takich.
(wyjaśnienie:sterownik daje i możliwość autmoatycznego lub ręcznego przypisania kanałów audio do konkretnych gniazd. Powinno działać automatycznie, Ty ustawiłaś wszystkie 3 gniazda w przednie stereo. Nie musisz przestawiać wszystkich wtyczek, wystarczy, że zmienisz obrazki przy gniazdach w sterowniku.)

Now:, HTC One, DIY DAC(WM8742),, FIIO E10, AKG K81DJ recabled, UE TripleFI.

Past:Motorola RAZR, Rio Carbon 5b, Samsung S8500, Sansa e140; Sansa E260 V1 w/RB; YP=Z5 (broken), YP-Z5 2GB (stolen), Monolith Mx7050 512MB, RP-HG20, SHE9850, SHE9700, HTC HD2(Froyo NAND), --

 

Jeśli opisujesz bas to pisz bas, bo bassa to ja znam ale wielkogębowego inaczej zwanego okonio-pstragiem, to nie forum wędkarskie.

---Nie jestem głuchy - mam uszy, które trudno napędzić.Nie jestem bassheadem - lubię ciepłe, wyrównane i soczyste brzmienie.

 


#5 Pytak

Pytak

    klikacz

  • Zarejestrowany
  • PipPip
  • 67 posty/ów
  • Gender:Male
  • Location:Poznań

  • odtwarzacz - Meizu M6 SP 4GB
  • słuchawki - Fischer Eterna

Napisany 13 kwiecień 2009 - 17:33

Ewentualnie mógł je wszystkie po prostu źle wykryć, u mnie Realtek domyślnie wykrywał Meizu M6 podłączonego do line-in jako wyjście subwoofera...

Meizu M6 SP 4GB Black (2007)
Fischer Audio Eterna (2012) | Brainwavz M2 (2011-2012) | Creative EP-630 (2007-2011)


#6 katharina19

katharina19

    początkujący

  • Zarejestrowany
  • Pip
  • 7 posty/ów

Napisany 13 kwiecień 2009 - 17:37

Spokojnie, ja się nie obrażę za takie hasła:). Natomiast wydaje mi się, że jestem na tyle kompetentna, żeby to podłączyć. Z tyłu mam kable zielony FR FL/STEREO, czarny RR/RL, łososiowy/pomarańczowy SW/C.
W komputerze mam aż 6 portów, z czego na 3 są emblematy głośników i do nich podłączyłam analogicznie kolorami- więc nie rozumiem jak inaczej to zrobić.

#7 Pytak

Pytak

    klikacz

  • Zarejestrowany
  • PipPip
  • 67 posty/ów
  • Gender:Male
  • Location:Poznań

  • odtwarzacz - Meizu M6 SP 4GB
  • słuchawki - Fischer Eterna

Napisany 13 kwiecień 2009 - 17:39

Podłączenie jest jak najbardziej ok, odpal po prostu tą aplikację której zrobiłaś screena i ustaw w niej głośniki tak jak mówiłem.

Meizu M6 SP 4GB Black (2007)
Fischer Audio Eterna (2012) | Brainwavz M2 (2011-2012) | Creative EP-630 (2007-2011)


#8 katharina19

katharina19

    początkujący

  • Zarejestrowany
  • Pip
  • 7 posty/ów

Napisany 13 kwiecień 2009 - 17:40

Tak zrobiłam- moj [trywialny] problem polegał tylko na zaznaczeniu "przedni"/"tylni"/"subwoofer".
Ślicznie dziękuje za tak pilną i kulturalną poradę!

#9 Pytak

Pytak

    klikacz

  • Zarejestrowany
  • PipPip
  • 67 posty/ów
  • Gender:Male
  • Location:Poznań

  • odtwarzacz - Meizu M6 SP 4GB
  • słuchawki - Fischer Eterna

Napisany 13 kwiecień 2009 - 17:43

Nie ma problemu, pozdrawiam smile.gif
btw pytania problemy gg 6495476, chyba że spodobało ci się tutaj na forum

Meizu M6 SP 4GB Black (2007)
Fischer Audio Eterna (2012) | Brainwavz M2 (2011-2012) | Creative EP-630 (2007-2011)






Przełącz shoutbox Shoutbox Open the Shoutbox in a popup

Na Shoutboxie obowiązuje całkowity zakaz rozpoczynania rozmów, tylko i wyłącznie w celu uzyskania informacji "Co Kupić", "Lepsze to czy tamto". Nie stosowanie się do tej zasady, skutkuje natychmiastowym banem. Zainteresowanych zakupem zapraszamy do działu co kupić lub do kontaktu z najbliższym sklepem mp3store
@  Kubasz : (18 kwiecień 2015 - 04:19) halo
@  nismovsky : (18 kwiecień 2015 - 00:31) PS. Do pilnowania diety polecam stronkę myfitnesspal.com - jest też aplikacja mobilna. Ogromna baza produktów, które wpisujesz i masz podliczane makro :) już ładnych parę lat z tego korzystam.
@  Damix : (18 kwiecień 2015 - 00:30) no ja raczej na przybycie masy ;). Też sie zbieram, miałem spać o 1 -.-
@  nismovsky : (18 kwiecień 2015 - 00:28) Dobra, idę spać. Dobrej nocy, Panowie :)
@  nismovsky : (18 kwiecień 2015 - 00:28) No i nikt nie mówi, że TRZEBA, ale jest łatwiej dzięki temu zapanować nad dietą, formą i regeneracją. Jak miałem tylko zlecenia muzyczne i zero pracy zawodowej to miałem masę czasu na regenerację, nic mi nie przeszkadzało, więc mogłem sobie odpuścić suplementację, ale teraz to wielkie ułatwienie.
@  nismovsky : (18 kwiecień 2015 - 00:27) Jak robisz cięcie na lato (jak ja teraz) to bardzo ważne jest przyjmowanie dużej ilości białka (do 50% całego makro), a dzięki kazeinie i koktajlom proteinowym jestem w stanie zrobić moje wymagane 200g czystego białka dziennie :)
@  Damix : (18 kwiecień 2015 - 00:23) Też na początku nawet nie chciałem ale miałem kłopot ze swoją wagą, nie mogłem przytyć pomimo wyznaczonej liczby kalroi. Biało od razu pomogło.
@  Damix : (18 kwiecień 2015 - 00:22) Nie trzeba ale można ;)
@  Arthass : (18 kwiecień 2015 - 00:19) toto może się szybciej wchłaniać
@  MatmaN : (18 kwiecień 2015 - 00:18) Nie pamiętam sytuacji w swoim życiu, żebym musiał się suplementować
@  Arthass : (18 kwiecień 2015 - 00:17) aha, wy gadacie o jakichś suplementach
@  Arthass : (18 kwiecień 2015 - 00:16) hm, a przecież w organizmie siedzi to dłużej po spożyciu
@  Damix : (18 kwiecień 2015 - 00:14) No ja czasem zostawiam na noc bidon po wypiciu. To błąd :D. Później trzbea wyparzyći szorować płynem bo smród okrutny. kojarzy mi się z jakąś paszą dla zwierząt i czymś przeterminowanym :D.
@  nismovsky : (18 kwiecień 2015 - 00:12) Fuj, nie ma gorszej rzeczy niż spierdzielone białko... Ja kiedyś zapomniałem i postawiłem moje na kaloryferze. Okropny odór.
@  Damix : (18 kwiecień 2015 - 00:11) Poza tym leń jestem :P.
@  Damix : (18 kwiecień 2015 - 00:10) Można i tak ale wolę unikać sytaucji gdzie białko bedzie stało dłużej niż 2h. 2 razy już ugotowałem swoje :D. Raz w plecaku miałem za długo jak wychodziłem (z 4h). A raz do ciepłej wody wlałem i wyszedłem na mróż też sie skaszaniło
@  nismovsky : (18 kwiecień 2015 - 00:08) Ja sobie robiłem to ok. 21:00 i nie ma problemu :)
@  Damix : (18 kwiecień 2015 - 00:07) A te przyprawy to w sumie mógłbym spróbowac :P.
@  Damix : (18 kwiecień 2015 - 00:07) e to słabo, na noc nie będę walczył z mikserem :D.
@  nismovsky : (18 kwiecień 2015 - 00:06) No niestety nie. Próbowałem, ale wychodziła papka...
@  Damix : (18 kwiecień 2015 - 00:06) Hmm normlanie w shakerze nie pójdzie to ?
@  nismovsky : (18 kwiecień 2015 - 00:04) Rozrabiasz to z mlekiem lub wodą przy pomocy miksera do uzyskania konsystencji budyniu, a potem jesz jak deser :) ja tego nie mogę jeść, bo dla mnie to jest obrzydliwie słodkie :P
@  nismovsky : (18 kwiecień 2015 - 00:03) Kazeina to taki rodzaj białka, który długo się rozkłada, więc najlepiej go brać na noc, żeby przez sen organizm trawił i tracił zbędne kilogramy.
@  nismovsky : (18 kwiecień 2015 - 00:02) Hehe, czulem że spytasz o kazeinę. Moja Dziewczyna uwielbia taką formę suplementacji.
@  Damix : (18 kwiecień 2015 - 00:00) Swoja drogą cos takeigo też dodali w sklepie, czym to sie różni od zwykłych kfd premium ?http://sklep.kfd.pl/kfd-protein-12h-dessert-700g-kazeina-p-2828.html
@  nismovsky : (18 kwiecień 2015 - 00:00) Ja mam pojemnik po BCAA, który mieści z 500g białka, więc tam przesypuję na bieżąco :) Od siebie polecę też ich przyprawy do kurczaka - bardzo dobre! I jak przeliczysz na gramy to cena jak z marketu :) tylko często rozsypują się w transporcie...
@  Damix : (17 kwiecień 2015 - 23:59) 2250g * Hi tec ma wielkie pudła.
@  Damix : (17 kwiecień 2015 - 23:58) Z kreatyny właśnie myślałem o kiwi agrest albo lemoniada
@  Damix : (17 kwiecień 2015 - 23:57) No kreatynę też chcę od nich wziąć bo cenowo fajnie wypada. I te paczki kfd mają swój plus, że gdy gdzieś wyjeżdżam to nie muszę przesypywać w osobne pudełko. Takiego pudła 22250g nie wezme do torby na weekend :D.
@  nismovsky : (17 kwiecień 2015 - 23:57) Tylko nie bierz smaku zielone jabłko z ich kreatyny. Cierpki jak cholera :D wziąłem ostatnio gruszkowy i było dużo lepiej
@  Damix : (17 kwiecień 2015 - 23:56) Po KFD premium hitec c6 akurat był niedobry ale się przyzwyczaiłem, trochę orzechowy posmak ma. Teraz znowu wezmę z kfd, tym razem zwykły kokos i premium kaktus. Najlepsze składowo są naturalne ale wolę smakowe :P. Waniliowego próbowałem Trec Whey 100, okropny.
@  nismovsky : (17 kwiecień 2015 - 23:54) Te z KFD są optymalne, bo mają dobry skład w rozsądnej cenie. Podobnie ich kreatyna.
@  nismovsky : (17 kwiecień 2015 - 23:53) spróbuj ciastkowe C6 - zalatuje smakiem Kinder Bueno, ale orzech też jest wyborny :D z KFD próbowałem naturalnego (średni), banana (nieco lepszy) oraz orzecha. Teraz biorę "lody waniliowe" żeby mi z owocami na wiosnę dobrze się komponowało :)
@  Damix : (17 kwiecień 2015 - 23:53) No przeglądałem ale nie wiem jaki ten pre-workout wziąć na 1 raz, też myślałem o jakimś z KFD
@  Damix : (17 kwiecień 2015 - 23:52) Kaktus też bardzo dobry.
@  Damix : (17 kwiecień 2015 - 23:52) (kokos dobry ) *
@  nismovsky : (17 kwiecień 2015 - 23:52) Jak chcesz szybciej iść w górę z obciążeniami to weź sobie jakiś pre-workout żeby mieć pompę przed treningiem, a po jakąś kreatynkę i wraz z białkiem masz elegancki zestaw :)
@  Damix : (17 kwiecień 2015 - 23:52) a teraz kończe hi-tec c6 czekolada
@  Damix : (17 kwiecień 2015 - 23:51) Najpier brałem KFD premium (kok dobry, banan truskawka słaby)
@  Damix : (17 kwiecień 2015 - 23:51) No patrz to to samo u mnie :D
@  nismovsky : (17 kwiecień 2015 - 23:51) do tego dobre białko i śmigasz! Ja mam na zmianę Hi-Tec C6 oraz KFD Premium WPC :)
@  Damix : (17 kwiecień 2015 - 23:49) Mi tam ból nie przeszkadza bardziej kwestia tego aby szybciej przejśćna większy ciężar i liczbe powtórzeń w serii
@  Damix : (17 kwiecień 2015 - 23:48) @nismovsky Jakie białko bierzesz ?
@  nismovsky : (17 kwiecień 2015 - 23:48) Zamiast gainera rozpisz sobie porządnie jedzenie. 5 posiłków, dobrze zbalansowane makro (białka-węglowodany-tłuszcze) i gainer będzie zbędny. Ale kreatyna to mus jak chcesz mieć mniej bolesny wzrost na masie :)
@  Damix : (17 kwiecień 2015 - 23:47) A, że jest to zachowanie niestosowne to juz inna sprawa. Powinno się szanować osoby na forum. Pomagamy sobie tutaj i udostępniamy informacje za darmo, po przyjacielsku można by rzec.
@  nismovsky : (17 kwiecień 2015 - 23:45) Kreatyna genialnie ogranicza zakwasy, ale jak dociśniesz się na przysiadach, martwym ciągu itp. to i tak nie będziesz mógł prosto chodzić z bólu :D
@  Damix : (17 kwiecień 2015 - 23:45) Wiesz, dla mnie może nawet za 1000 zł je wystawić. I tak nikt na forum z atyle nie kupi. A za ile wystawi na allegro to nie nasza sprawa.
@  nismovsky : (17 kwiecień 2015 - 23:45) Przychodzi tutaj, dowiaduje się o fajnych ofertach, okazjach i wartych zakupu sprzętach, a potem chce sprzedawać je ze 100% narzutem członkom społeczności, z której uzyskał wiedzę?
@  Damix : (17 kwiecień 2015 - 23:44) No teraz będę zamawiał białko i do tego jakiś gainer albo sama kreatyna, ponoć zmniejsza zakwasy
@  nismovsky : (17 kwiecień 2015 - 23:43) A dziwisz się jak koleś tak bezczelnie jedzie po tych, którzy nie zarabiają na kolegach?