Skocz do zawartości


Zdjęcie

Program dostosowywujący głośniki 5.1 do PC


  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 katharina19

katharina19

    początkujący

  • Zarejestrowany
  • Pip
  • 7 posty/ów

Napisany 13 kwiecień 2009 - 16:51

Tak jak w temacie. Słyszałam, że są programy które pomagają dostosować granie danych dźwięków w systemie głośników 5.1.
Mam głośniki tracer Macarena 5 + subufer, jest tak, że jedne grają ciszej, jedne głośniej. Chciałam sobie to dostosować.
W moich sterownikach jest opcja dostosowywania i jak daję żeby z każdego głośnika odegrało muzykę po kolei to z 3 nie chce odgrywać a jak puszczam z Winampa wszystkie grają, proszę o poradę i pomoc.

Pozdrawiam smile.gif


#2 ov_Darkness

ov_Darkness

    Straszny Wujek

  • Bywalec
  • PipPipPipPipPip
  • 733 posty/ów
  • Gender:Male
  • Location:Warszawa
  • Interests:audio, DIY, It, planowanie finansowe, biologia ewolucyjna, paleoteriologia

  • odtwarzacz - HTC One
  • słuchawki - TF10/K81DJ
  • chcę - ATH-M50

Napisany 13 kwiecień 2009 - 17:20

Chcesz powiedzieć, ze masz wątpliwości przy płycie główne obsługujacej jack sensing?!
jak klikniesz sobie strzałkę na obrazku pokoju, to powinny Ci zagrać głośniki w kolejności takiej, jak są podświetlane na obrazku. Jak zagrają, to jest dobrze. Jak nie zagraj, to kombinuj. Możliwości masz tylko kilka.
Jeszcze jedna dobra rada: RTFM.
To czego nie znajdziesz w instrukcji, a pomaga:
Zainstaluj najnowszy sterownik audio do Twojego modelu płyty.
Wywal WSZYSTKIE kodeki, jakie masz zainstalowane (wszytkie divx, xvid, itp.)
Ściągnij i zainstaluj Klite Codec Pack w wersji Full. Powinno wszzystko działać.

Now:, HTC One, DIY DAC(WM8742),, FIIO E10, AKG K81DJ recabled, UE TripleFI.

Past:Motorola RAZR, Rio Carbon 5b, Samsung S8500, Sansa e140; Sansa E260 V1 w/RB; YP=Z5 (broken), YP-Z5 2GB (stolen), Monolith Mx7050 512MB, RP-HG20, SHE9850, SHE9700, HTC HD2(Froyo NAND), --

 

Jeśli opisujesz bas to pisz bas, bo bassa to ja znam ale wielkogębowego inaczej zwanego okonio-pstragiem, to nie forum wędkarskie.

---Nie jestem głuchy - mam uszy, które trudno napędzić.Nie jestem bassheadem - lubię ciepłe, wyrównane i soczyste brzmienie.

 


#3 Pytak

Pytak

    klikacz

  • Zarejestrowany
  • PipPip
  • 67 posty/ów
  • Gender:Male
  • Location:Poznań

  • odtwarzacz - Meizu M6 SP 4GB
  • słuchawki - Fischer Eterna

Napisany 13 kwiecień 2009 - 17:25

Masz wszędzie w Realteku ustawione wyjście na przedni kanał stereo, kilknij na ikonkę głośników obok portów i ustaw tam odpowiednio wyjście na głośnik tylny i centralny/subwoofer. (dopiero potem spróbuj porad kolegi wyżej, wyprzedził mnie)

Meizu M6 SP 4GB Black (2007)
Fischer Audio Eterna (2012) | Brainwavz M2 (2011-2012) | Creative EP-630 (2007-2011)


#4 ov_Darkness

ov_Darkness

    Straszny Wujek

  • Bywalec
  • PipPipPipPipPip
  • 733 posty/ów
  • Gender:Male
  • Location:Warszawa
  • Interests:audio, DIY, It, planowanie finansowe, biologia ewolucyjna, paleoteriologia

  • odtwarzacz - HTC One
  • słuchawki - TF10/K81DJ
  • chcę - ATH-M50

Napisany 13 kwiecień 2009 - 17:31

O cholera... nie wiedziałem ,że się tak da... O_o
Katharina19: na poważnie: jeśli Ci się coś takiego udało zrobić, to nie kombinuj sama. Poproś brata, tatę, chłopaka, siostrę mamę, kogokolwiek...
Absolutny no offence, ale są osoby, które po prostu mają antytalent techniczny... Znam osobiście kilka takich.
(wyjaśnienie:sterownik daje i możliwość autmoatycznego lub ręcznego przypisania kanałów audio do konkretnych gniazd. Powinno działać automatycznie, Ty ustawiłaś wszystkie 3 gniazda w przednie stereo. Nie musisz przestawiać wszystkich wtyczek, wystarczy, że zmienisz obrazki przy gniazdach w sterowniku.)

Now:, HTC One, DIY DAC(WM8742),, FIIO E10, AKG K81DJ recabled, UE TripleFI.

Past:Motorola RAZR, Rio Carbon 5b, Samsung S8500, Sansa e140; Sansa E260 V1 w/RB; YP=Z5 (broken), YP-Z5 2GB (stolen), Monolith Mx7050 512MB, RP-HG20, SHE9850, SHE9700, HTC HD2(Froyo NAND), --

 

Jeśli opisujesz bas to pisz bas, bo bassa to ja znam ale wielkogębowego inaczej zwanego okonio-pstragiem, to nie forum wędkarskie.

---Nie jestem głuchy - mam uszy, które trudno napędzić.Nie jestem bassheadem - lubię ciepłe, wyrównane i soczyste brzmienie.

 


#5 Pytak

Pytak

    klikacz

  • Zarejestrowany
  • PipPip
  • 67 posty/ów
  • Gender:Male
  • Location:Poznań

  • odtwarzacz - Meizu M6 SP 4GB
  • słuchawki - Fischer Eterna

Napisany 13 kwiecień 2009 - 17:33

Ewentualnie mógł je wszystkie po prostu źle wykryć, u mnie Realtek domyślnie wykrywał Meizu M6 podłączonego do line-in jako wyjście subwoofera...

Meizu M6 SP 4GB Black (2007)
Fischer Audio Eterna (2012) | Brainwavz M2 (2011-2012) | Creative EP-630 (2007-2011)


#6 katharina19

katharina19

    początkujący

  • Zarejestrowany
  • Pip
  • 7 posty/ów

Napisany 13 kwiecień 2009 - 17:37

Spokojnie, ja się nie obrażę za takie hasła:). Natomiast wydaje mi się, że jestem na tyle kompetentna, żeby to podłączyć. Z tyłu mam kable zielony FR FL/STEREO, czarny RR/RL, łososiowy/pomarańczowy SW/C.
W komputerze mam aż 6 portów, z czego na 3 są emblematy głośników i do nich podłączyłam analogicznie kolorami- więc nie rozumiem jak inaczej to zrobić.

#7 Pytak

Pytak

    klikacz

  • Zarejestrowany
  • PipPip
  • 67 posty/ów
  • Gender:Male
  • Location:Poznań

  • odtwarzacz - Meizu M6 SP 4GB
  • słuchawki - Fischer Eterna

Napisany 13 kwiecień 2009 - 17:39

Podłączenie jest jak najbardziej ok, odpal po prostu tą aplikację której zrobiłaś screena i ustaw w niej głośniki tak jak mówiłem.

Meizu M6 SP 4GB Black (2007)
Fischer Audio Eterna (2012) | Brainwavz M2 (2011-2012) | Creative EP-630 (2007-2011)


#8 katharina19

katharina19

    początkujący

  • Zarejestrowany
  • Pip
  • 7 posty/ów

Napisany 13 kwiecień 2009 - 17:40

Tak zrobiłam- moj [trywialny] problem polegał tylko na zaznaczeniu "przedni"/"tylni"/"subwoofer".
Ślicznie dziękuje za tak pilną i kulturalną poradę!

#9 Pytak

Pytak

    klikacz

  • Zarejestrowany
  • PipPip
  • 67 posty/ów
  • Gender:Male
  • Location:Poznań

  • odtwarzacz - Meizu M6 SP 4GB
  • słuchawki - Fischer Eterna

Napisany 13 kwiecień 2009 - 17:43

Nie ma problemu, pozdrawiam smile.gif
btw pytania problemy gg 6495476, chyba że spodobało ci się tutaj na forum

Meizu M6 SP 4GB Black (2007)
Fischer Audio Eterna (2012) | Brainwavz M2 (2011-2012) | Creative EP-630 (2007-2011)






Przełącz shoutbox Shoutbox Open the Shoutbox in a popup

Na Shoutboxie obowiązuje całkowity zakaz rozpoczynania rozmów, tylko i wyłącznie w celu uzyskania informacji "Co Kupić", "Lepsze to czy tamto". Nie stosowanie się do tej zasady, skutkuje natychmiastowym banem. Zainteresowanych zakupem zapraszamy do działu co kupić lub do kontaktu z najbliższym sklepem mp3store
@  Arthass : (30 maj 2015 - 15:19) ludzie chwalą, więc raczej nie bubel http://www.amazon.co...n/dp/B002VA4CDI
@  Arthass : (30 maj 2015 - 15:17) nadaje się również do wypieku chleba czy innych "ciastowych" rzeczy
@  xar : (30 maj 2015 - 15:15) *pomoże :D
@  xar : (30 maj 2015 - 15:15) familijnej z biedry nic nie pomorze
@  xar : (30 maj 2015 - 15:14) to jeszcze akceptowalna cena za coś takiego
@  Arthass : (30 maj 2015 - 15:14) pizza z supermarketu zrobiona w tym piekarniku - next level :D
@  Arthass : (30 maj 2015 - 15:13) a na allegro pojawiają się outletowe czasami w okolicach 250zł
@  Arthass : (30 maj 2015 - 15:12) są filmiki na youtube, gdzie koleś robi bez przerwy jedną za drugą
@  xar : (30 maj 2015 - 15:11) fajne to urządzenie za 400, ciekawe jak w praktyce to wychodzi
@  Arthass : (30 maj 2015 - 15:10) co prawda w tym przypadku "pizza" to tylko umowna nazwa
@  Arthass : (30 maj 2015 - 15:08) osobiście nie szaleję aż tak na punkcie pizzy, żeby inwestować w takie sprzęty, więc prywatnie używam do tego... wolnowaru :D
@  Arthass : (30 maj 2015 - 15:07) choć to już duży krok w stronę prawdziwej pizzy, bo do uzyskania chrupiącego ciasta potrzeba pozbyć się wody
@  micbud : (30 maj 2015 - 15:06) Ojtam, Ojtam, niektórzy myślą, że to pizza i niech tak zostanie
@  Arthass : (30 maj 2015 - 15:05) można kombinować z dokupieniem kamienia szamotowego do standardowego piekarnika, ale kwestii temperatury się nie przeskoczy
@  Arthass : (30 maj 2015 - 15:04) standardowy piekarnik nie nadaje się do robienia prawdziwej pizzy, tak jak xar napisał "placki posypane składnikami"
@  untilited : (30 maj 2015 - 15:02) ferrari:D
@  Arthass : (30 maj 2015 - 15:02) czyli jak w profesjonalnym piecu do pizzy
@  Arthass : (30 maj 2015 - 15:01) są przenośne piekarniki z płytą szamotową do domowego wypieku pizzy osiągające prawie 400 stopni celcjusza http://www.ceneo.pl/23725773
@  xar : (30 maj 2015 - 15:00) @Jimmi można kombinować. ;)
http://www.zaprojekt...t/piec_do_pizzy
@  xar : (30 maj 2015 - 14:58) pizze domowe to nie pizze raczej. To sa takie zawalone składnikami placki z piekarnika ;)
@  Jimmi Dragon : (30 maj 2015 - 11:42) Może są po transfuzji krwi i chcą je komuś podrzucić?
@  retter : (30 maj 2015 - 11:37) co to za nowa moda jehowych chodzić z 2-3 małych dzieci ?
@  Jimmi Dragon : (30 maj 2015 - 11:08) aaaaa
@  Jimmi Dragon : (30 maj 2015 - 11:08) moja głowa...
@  retter : (30 maj 2015 - 11:03) to już zostawiam w kwestii domysłów :P
@  micbud : (30 maj 2015 - 10:39) Ja tez, ale smak ciasta z pizzerii po prostu jest lepszy. Może przez polepszacze
@  retter : (30 maj 2015 - 10:32) jak dla kogo, ja wole domowe
@  micbud : (30 maj 2015 - 10:21) No to jak smak to składniki, to jednak pizza z pizzerii wygrywa z domowa
@  retter : (30 maj 2015 - 10:14) Ciekawa sprawa EU chyba ze uzależnić od jedzenia z marketu.

Ze względu na dziwne przepisy unijne mające na celu zniszczenie drobnych, polskich rzemieślników oświadczam, że nie jest przeznaczona do kontaktu z żywnością.

http://allegro.pl/lo...4927462053.html
@  retter : (30 maj 2015 - 10:01) ciasto jest gęste więc potrzebuje więcej ciepłą, ale tak aby nie spalić góry więc nagrzewa się kamień i to on dopieka ciasto
@  retter : (30 maj 2015 - 10:00) smak ma mało do kamienia, smak to składniki
@  micbud : (30 maj 2015 - 09:36) Musiałbym spróbować z kamieniem, ciekawe, czy to się w ogóle umywa smakiem do ciasta z pizzerii
@  retter : (30 maj 2015 - 09:20) nie koniecznie w bloku zostaje kamień, a ktoś kto ma własne podwórko budowa piecyka :D
@  retter : (30 maj 2015 - 09:19) a co do keczupa Madero toż to rozwodnione resztki, wystarczy popatrzeć na skład zawartość, 50g pomidorów na 100g produktu :D zarty dobry keczpu ma ok 140g pomidorów na 100g produktu np hainz
@  micbud : (30 maj 2015 - 09:18) No swoja najlepsza, tylko trzeba kupić piecyk za 20k.
@  micbud : (30 maj 2015 - 09:14) O tym mówię, wiec patrząc obiektywnie jako konsument, pizza z biedry może być zdrowsza od pizzy z pizzerii
@  retter : (30 maj 2015 - 09:14) ale i tak twierdze swoja pizza najlepsza, bo ma to co chcemy i wiemy z czego jest
@  retter : (30 maj 2015 - 09:13) swego czasu pracowałem w pizzerni, oni sami nie wiedzą co w tym cieście, bo ciasto przyjeżdża skrzyniami... centrum miasta zbyt ciasne na zaplecze produkcyjne dla pizzerni czyli składniki + maszyny
@  micbud : (30 maj 2015 - 08:25) Ale zauważcie, że niektóre z tych pizzy z lodówki w biedrze (nie z zamrazalnika) nie mają konserwantów. A w pizzerii nie wiadomo, co jest w ciescie
@  Arthass : (30 maj 2015 - 00:46) nawzajem
@  untilited : (30 maj 2015 - 00:42) w takim razie dobrej nocy, panie kolego forumowiczu:)
@  Arthass : (30 maj 2015 - 00:39) wyłączcie flood control dla zaawansowanych użytkowników! klikam na enter 7 razy zanim puści tekst.
@  Arthass : (30 maj 2015 - 00:38) ide chyba spać
@  Arthass : (30 maj 2015 - 00:38) dzieci kukurydzy 5 się skończyły
@  Arthass : (30 maj 2015 - 00:36) w składzie tablica mendelejewa
@  Arthass : (30 maj 2015 - 00:36) wywaliłem, bo szkoda mi było żołądka
@  Arthass : (30 maj 2015 - 00:36) ja się kilka razy naciąłem na ketchup i sos tysiąca wysp chyba
@  untilited : (30 maj 2015 - 00:34) tu sie zgodze, ketchup madero scierwo najgorsze
@  Arthass : (30 maj 2015 - 00:34) W biedronce lubią rzucać to na półki, a jedzie chemią i cukrem, że nie da się przełknąć
@  Arthass : (30 maj 2015 - 00:33) przestrzegam, by trzymać się z daleka od produktów firmy Madero - ketchup, sosy itd.