Skocz do zawartości


Odtwarzacz Mp3 Nie Widzi Plików


  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1 ~~Darek~~

~~Darek~~
  • Gość

Napisany 26 październik 2007 - 19:27

siema, kupiłem sobie dzisiaj odtwarzacz mp3 i wszystko byłoby fajnie tylko że jak przegrałem kilka plików muzycznych to po włączeniu go pisze że brak plików. Bardzo proszę o pomoc.

#2 javacris

javacris

    Would you love a monsterman?

  • Bywalec
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1775 posty/ów

Napisany 26 październik 2007 - 19:31

sorry ale oddalismy szklaną kule do serwisu...

napisz co to za odtwarzacz, jakie pliki mp3, wma...?
iAudio M5 CFmod 16gb + Toshiba F40 + u10 2gb + z5 4gb + samsung k5 + Phonak Audeo 112 + kpp[/center]

Komentarze
Posted by Opera 10


#3 ~~Darek~~

~~Darek~~
  • Gość

Napisany 26 październik 2007 - 20:15

odtwarzacz mało znanej firmy WIWA model WMP-502. Dzieje się to z każdym formatem plików:mp3, wma i wav. Po prostu gdy skopiuje pliki na niego a potem odłącze od komputera i włącze to nie widzi żadnych plików.

#4 dj_spinacz

dj_spinacz

    hell je.

  • Bywalec
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1161 posty/ów
  • Gender:Male
  • Location:wieś Warszawa
  • Interests:fotografia, muzyka/dźwięk, lotnictwo

Napisany 26 październik 2007 - 20:27

hmmm...

serwis? o ile istnieje.


dostałeś jakąś płyte doń?;]
Playerr:
Cambridge Audio D500SE, iRiver iHP-140, iRiver iFP-790, iPod shuffle 1st, Creative Zen Touch 20GB, Sony D-NE511, Sony WM-FX271


Hedfołns:
Beyerdynamic dt880, Shure e4c, Koss Porta Pro, Etymotic ER6i, Sennheiser HD595, JBL! Reference 220, Creative ep630, Grado SR60, Sennheiser PX100, AKG k26p, Sennheiser omx70sport, Sennheiser mx350, Sony MDR-P180


Amp:
OTL@6N13S+E88CC, Moonlight v4+

#5 ~~Darek~~

~~Darek~~
  • Gość

Napisany 26 październik 2007 - 20:30

nie dostałem żadnej płyty. Tak sobie myśle że to może być wina systemu plików ale nie jestem pewien. Dysk systemowy mam na NTFS a mp3 na FAT32

#6 Kilar Ezan

Kilar Ezan

    Możesz - Jedziesz!

  • Bywalec
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1139 posty/ów
  • Gender:Male
  • Location:Poznań / Września

Napisany 26 październik 2007 - 20:33

Formatowałeś go już? Większość grajków o małej pojemności jest w systemie plików Fat, a nie Fat32. Tu może leżeć problem (chyba, że fat32 ma od nowości).
W domu: Dell 1537 -> MxM -> CAL!@Conducfil Sonolene 3014 (Wytłumione)
Na wynos: Clip -> shs8200
Było: iRiver ifp799, Sansa m240, Kpp, sr60, she9500
Leży na półce i się kurzy: omx50 (chce ktoś?)

You think I got my eyes closed, But I'm lookin' at you the whole fuckin' time...

feedback


#7 ~~Darek~~

~~Darek~~
  • Gość

Napisany 26 październik 2007 - 20:42

nie formatowałem go jeszcze. On miał już od początku wgrany jakiś plik który działał a teraz nawet on nie działa. A pojemność jest spora bo 1 giga. Poza tym jak już napisałem on jest w formacie FAT32 a nie FAT. A ja mam dyski na NTFS i wydaje mi sie że tu może być problem. Ale jeśli nie to, no to nie wiem :angry:

#8 zergadis0

zergadis0

    średnio zaawansowany

  • Zarejestrowany
  • PipPipPip
  • 124 posty/ów
  • Gender:Male
  • Location:Poznań
  • Interests:Manga, anime, visual novel, light novel<br/>Rock, Metal, EDM, szeroko pojęte j-music<br/>Gry komputerowe i konsolowe<br/>Fantasy<br/>Science Fiction

Napisany 26 październik 2007 - 21:17

Akurat to, że masz NTFSa raczej nie gra tutaj za dużej roli.

mp3:
Wcześniej - ZEN Nano Plus, iRiver T10 FM
Obecnie - iPad 2

DAC: Cambridge Audio DacMagic XS
Słuchawki: Cresyn, Koss PortaPro, Koss KSC75, Sennheiser PX100
Głośniki: Microlab Solo7C


#9 ~~Darek~~

~~Darek~~
  • Gość

Napisany 26 październik 2007 - 21:24

no to w takim razie co może być przyczyną? :(

#10 ~~Darek~~

~~Darek~~
  • Gość

Napisany 26 październik 2007 - 22:29

wie ktoś czy mam sobie radzić sam. Mi naprawde na tym zależy. <_<

#11 newbiek

newbiek

    średnio zaawansowany

  • Zarejestrowany
  • PipPipPip
  • 117 posty/ów

Napisany 26 październik 2007 - 23:27

Sformatuj go z poziomu windowsa. Idź do kogoś. W graj u niego kilka plików i sprawdź czy działają.

Jak nie to oddaj na gwarancję.
Meizu M6 4GB

#12 ~~Darek~~

~~Darek~~
  • Gość

Napisany 26 październik 2007 - 23:58

już go sformatowałem i nadal to samo. A do sklepu nie chce mi się jechać :rolleyes:

#13 dj_spinacz

dj_spinacz

    hell je.

  • Bywalec
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1161 posty/ów
  • Gender:Male
  • Location:wieś Warszawa
  • Interests:fotografia, muzyka/dźwięk, lotnictwo

Napisany 27 październik 2007 - 15:09

A do sklepu nie chce mi się jechać


... to jeb*ij nim o ściane... O_o



masz kogoś "blisko" kto ma inny komputer?
to idź tam. nie zapomnij odtwarzacza...
Playerr:
Cambridge Audio D500SE, iRiver iHP-140, iRiver iFP-790, iPod shuffle 1st, Creative Zen Touch 20GB, Sony D-NE511, Sony WM-FX271


Hedfołns:
Beyerdynamic dt880, Shure e4c, Koss Porta Pro, Etymotic ER6i, Sennheiser HD595, JBL! Reference 220, Creative ep630, Grado SR60, Sennheiser PX100, AKG k26p, Sennheiser omx70sport, Sennheiser mx350, Sony MDR-P180


Amp:
OTL@6N13S+E88CC, Moonlight v4+





Przełącz shoutbox Shoutbox Open the Shoutbox in a popup

Na Shoutboxie obowiązuje całkowity zakaz rozpoczynania rozmów, tylko i wyłącznie w celu uzyskania informacji "Co Kupić", "Lepsze to czy tamto". Nie stosowanie się do tej zasady, skutkuje natychmiastowym banem. Zainteresowanych zakupem zapraszamy do działu co kupić lub do kontaktu z najbliższym sklepem mp3store
@  crysis94 : (30 wrzesień 2016 - 22:34) Ja zawsze brałem Niemieckie jakieś z tych sklepów Outlet z allegro, bo miały całkiem ok zabezpieczenia w tej cenie =)
@  Azahiel : (30 wrzesień 2016 - 22:28) tak do 100 150 chciałem wydać, ale z usb by było
@  Azahiel : (30 wrzesień 2016 - 22:27) Acar akurat nie polecają ;p
@  Oskar2905 : (30 wrzesień 2016 - 22:21) Zabezpieczenia jakieś?
@  Oskar2905 : (30 wrzesień 2016 - 22:21) a wiadomo co jest w środku?
@  KaszaWspraju : (30 wrzesień 2016 - 22:19) Listwa zabezpieczająca Acar F5 1,5m Czarny
@  Azahiel : (30 wrzesień 2016 - 22:15) no spoko, a coś w polsza? ;p
@  Oskar2905 : (30 wrzesień 2016 - 22:07) do TV mam taką http://www.elektro-m...-PMA-USB-15000A raz poszedł nam w domu zasilacz w TV od przepięcia w sieci. Takie przepięcia zdarzają się kilka razy na dobę, ale to akurat było pechowe, a zasilacz 600zł. ;)
@  Oskar2905 : (30 wrzesień 2016 - 22:03) *chociażby
@  Oskar2905 : (30 wrzesień 2016 - 22:03) Po 2 musi mieć chociaż najprostsze zabezpieczenie w postaci bezpiecznika.
@  Oskar2905 : (30 wrzesień 2016 - 22:03) po 1 dobra listwa musi mieć swoją wagę i wielkość ;) . Ja mam jedną i jest wielkości lapka 11-13 calowego a 2 wielkości notebooka.
@  Azahiel : (30 wrzesień 2016 - 21:55) + najlepiej z gniazdkami usb?
@  Azahiel : (30 wrzesień 2016 - 21:55) a coś fajnego wartego polecenia?
@  Oskar2905 : (30 wrzesień 2016 - 21:44) w większości listwy to po prostu rozgałęźniki z gniazdka ;) .
@  Oskar2905 : (30 wrzesień 2016 - 21:40) żeby tam filtracja była chociaż...
@  crysis94 : (30 wrzesień 2016 - 21:33) Nom, większość używa jakiś padak tylko filtrujących bez sensownego zabezpieczenia antyprzepięciowego... :\
@  Oskar2905 : (30 wrzesień 2016 - 13:52) spoko ;) zamiast się tym martwić i patrzeć na to zobacz na woje listwy ;) tam będzie większe niebezpieczeństwo ;)
@  Arthass : (30 wrzesień 2016 - 13:51) dobra, tylko pytam
@  Oskar2905 : (30 wrzesień 2016 - 13:50) w starych instalacjach jedna ze stron była podłączona do masy i to tyle. W nowych masa i obie strony są oddzielnie. Większe znaczenie niż to po której stronie masz fazę ma to czy używasz porządnych listew zabezpieczeniami jakimikolwiek ;) .
@  Oskar2905 : (30 wrzesień 2016 - 13:49) jasne.
@  Oskar2905 : (30 wrzesień 2016 - 13:47) taaa
@  Arthass : (30 wrzesień 2016 - 13:46) spotkałem się z takimi opiniami:
"nie wiem czy wiecie ale wszystkie gniazdka winny mieć bolec ochronny (uziom) i faza winna być ustalona względem tego uziomu.
jeśli popatrzycie na gniazdko i bolec ochronny jest u góry to faza winna być z prawej strony
Przypatrzcie się na Wasze wtyczki do kompa jest to ściśle określone i w wielu krajach nawet w europie jest to wymóg normatywny. "
@  Oskar2905 : (30 wrzesień 2016 - 13:46) mój link żyje to ty krzyzys psujesz ;)
@  Oskar2905 : (30 wrzesień 2016 - 13:45) proszz ;) https://www.google.p...GVsRSmp47VmOMM:
@  crysis94 : (30 wrzesień 2016 - 13:45) O, jak Oskar pisze ;)
@  crysis94 : (30 wrzesień 2016 - 13:45) Dobra... SB coś linki psuje.
Powinno być po lewej, ale nie ma przeciwwskazań do innego układu ;)
@  crysis94 : (30 wrzesień 2016 - 13:44) https://www.google.p...Se3eIQ73mGgAUM:
@  Oskar2905 : (30 wrzesień 2016 - 13:44) no nie i o tym właśnie pisałem ;) . Ja mam zapisane w zeszycie że powinno byc po lewej ;)
@  crysis94 : (30 wrzesień 2016 - 13:44) Coś link się zepsuł...
@  crysis94 : (30 wrzesień 2016 - 13:43) Precyzując, bo nie wiem czy zostałem zrozumiany:
https://www.google.p...Se3eIQ73mGgAUM:
@  crysis94 : (30 wrzesień 2016 - 13:42) A jak używasz niemieckiej listwy przeciwprzepięciowej to ma znaczenie jak wkładasz wtyczkę?
@  Arthass : (30 wrzesień 2016 - 13:27) czyli nie ma znaczenia, że w o domu mam fazę raz po prawej a raz po lewej stronie bolca?
@  Arthass : (30 wrzesień 2016 - 13:24) słyszałem, że faza powinna być po prawej? od zacisku ochronnego
@  Oskar2905 : (30 wrzesień 2016 - 13:10) Jak wrócę do domu to sprawdzę. Mam to w zeszycie gdzieś zapisane.
@  Oskar2905 : (30 wrzesień 2016 - 13:09) Przecież to jest prąd zmienny to co to za różnica?
@  Arthass : (30 wrzesień 2016 - 13:08) gdzie ma być faza w gniazdku sieciowym? po lewej czy po prawej od bolca zgodnie ze wskazówkami zegara?
@  MatmaN : (30 wrzesień 2016 - 11:45) a nowa Chylińska to nei jest jakaś płyta dla dzieci, albo magiczne disco?
@  Sound John : (30 wrzesień 2016 - 10:50) A co będziesz kupował? :D
@  bachankas : (30 wrzesień 2016 - 10:48) o, Chylińska płytę wydała, żadnej promocji chyba nie było, ni widu ni słuchu
@  bachankas : (30 wrzesień 2016 - 10:09) Jak wymieniłem pady na MH5 supersofty to może i 2h ciurkiem bez uszczerbku na komforcie słuchać :P
@  Sound John : (30 wrzesień 2016 - 09:38) Ja nie mogę znieść hełmu na głowie. :P
@  bachankas : (30 wrzesień 2016 - 09:27) nieee, nie umiem używać dokanałowych, nawet mimo pianek Comply 40 minut max i mam słuchawek dosyć na cały dzień - nie ze względu na brzmienie a wygodę właśnie :P
@  Sound John : (30 wrzesień 2016 - 09:27) No to zmiana kabla na jakiś leciutki
@  gregdezet : (30 wrzesień 2016 - 09:25) bleh, myślałem że mówimy o iemach :P
@  bachankas : (30 wrzesień 2016 - 09:24) W domu mam wieżę, w głośnikach szurania kabla nie słychać xD
@  bachankas : (30 wrzesień 2016 - 09:23) Ja ich mobilnie słucham w 80% :P
@  bachankas : (30 wrzesień 2016 - 09:23) To może źle przypisałem pojęcia, ale w kazdym razie słyszę każde szuranie kabla, a nie daj Boziu jak po suwaku od kurtki przejedzie :D
@  Sound John : (30 wrzesień 2016 - 09:22) Przeszkadza ci to w stacjonarnym słuchaniu?
@  Sound John : (30 wrzesień 2016 - 09:21) Hmm ja myślałem, że efekt mikrofonowy występuje tylko w iemach..... :ph34r:
@  bachankas : (30 wrzesień 2016 - 09:21) prawie*